torsdag 11. april 2013

I hus med

I går var jeg hos… - jeg skal ikke holde det hemmelig, men i denne refleksjonen handler alt om preposisjonen «hos». Hos er avledet av hus – derfor overskriften. Det er et ord som forteller noe om tilhørighet, fellesskap og faktisk også indre liv, for jeg blir veldig glad når jeg møter forståelse hos et annet menneske. Det lille ordet kan også være et signal om intime relasjoner.

Etter å ha slått fast at «Ordet» alltid har vært, og at det var Gud, fortsetter Johannes:

Han var i begynnelsen hos Gud.
Joh 1:2
Dermed har Johannes gitt et signal om noe av det han ønsker å formidle gjennom sin fremstilling av Jesus-hendelsen: Det unike forholdet mellom Far og Sønn. Sønnen er Gud, men han er også «hos» Gud. Det er også et signal om at Gud er «fellesskap»; og som han er «ett» skal også hans kropp være «ett». Det som preger Gud: Farens kjærlighet, Sønnens nåde og Åndens samfunn, skal prege hans kropp i verden i dag.

Det gir ytterligere et signal om hva Ordet ga avkall på gjennom inkarnasjonen (jfr Fil 2:6-11).

…og i går var jeg hos dem som utgjør fellesskapet jeg tilhører på Sagene. Vi var «ett». I kveld er jeg «i hus med» deltakerne på Nordisk Lederutviklingsinstitutt i Danmark. Når jeg er hos dem blir vi «ett». Vi er jo Kristi kropp.

Dagens ‘manna’:

Det er godt å være hos Gud og i hans kropp.

------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av en reise gjennom evangeliet etter Johannes

Ingen kommentarer: