torsdag 13. juni 2013

3D-briller




Jeg har vært på 3D-kino én gang. Det er mer enn 15 år siden. Betingelsen for å få med meg opplevelsen av å se den tredje dimensjonen – dybden – var å sitte med 3D brillene på. Jeg hadde billetten, hadde en plass i salen, filmen gikk og jeg kunne fått med meg innhold og handling, men dersom jeg ville ha med meg den tredje dimensjonen, måtte jeg ha på meg brillene.

Albert Einstein valgt ”tiden” som den fjerde dimensjon, mens Yongi Cho i sin bok med tittelen ”Den fjerde dimensjon”, brukte betegnelsen om den åndelige verden. Chos bok er for øvrig en av hans mest solgte, men sannsynligvis også den mest omdiskuterte. Jeg skal ikke bruke tid på å diskutere boken, men begrepet ”åndelig dimensjon” brukes også mye i alternativ religion. Det må ikke få stenge for at det er en viktig dimensjon ved kristen tro og liv. 


Da Jesus møtte Nikodemus med:
«Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.»
Joh 3:3
… er Guds rike den dimensjonen som Nikodemus leter etter. Han ønsker å se, oppfatte og fatte Guds rike. ”Filmen går”, Nikodemus er til stede, han får med seg innhold og handling, men det er en dimensjon han ikke ”ser” – og han vet det!

Jesus forklarer at billetten er ”gjenfødelsen”. Klar tale, men hvordan kan det skje?
Fortsettelse følger.

Dagens ’manna’:

Billetten er i orden.
--------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: