lørdag 22. juni 2013

Helt himmelsk

Hvordan forstå ”de himmelske ting” når det er så vanskelig å forstå ”de jordiske”? Det er et utfordrende spørsmål som Jesus stiller til Nikodemus, og så tar han ham direkte inn i et enda dypere mysterium:
Ingen annen er steget opp til himmelen enn han som er steget ned fra himmelen; det er Menneskesønnen, som er i himmelen.
Joh 3:13
Tilsynelatende er innholdet i dette verset helt greit. Vi vet at Gud steg ned og ble menneske. Vi vet at Jesus steg opp til himmelen 40 dager etter at han hadde stått opp fra de døde. Vi bekjenner at han sitter ved Guds, den allmektige Faders høyre hånd. Så hva er da mysteriet?

Verbenes form!

Jesus snakket med Nikodemus som om dette var noe som hadde skjedd. Rett foran øynene på sin gjest sa han at Menneskesønnen er i himmelen. Ikke så rart at Jesus lurte på om Nikodemus kom til å tro om han snakket med ham om det himmelske.

Hva betyr dette mysteriet i mitt liv?

At Jesus steg opp til himmelen allerede mens han fortsatt var levende på jorden, og at det var ingen andre enn han som kunne gjøre det, er et signal til hans framtidige kropp om at det vil skje med den også. Det betyr at det nye livet som jeg får gjennom gjenfødelsen som er et liv jeg lever i Ham her, er et liv som også har begynt i himmelen.

Selv om jeg lever her beskriver Paulus at ”i Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham” (Ef 2:6) – altså noe som skjedde allerede da jeg ble født på ny.*

Dagens ’manna’:
Jeg er en borger av to verdener
-----------------------
* Se refleksjonene: ”Jeg har vært der” og ”Sitte, vandre, stå

Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette innlegget må jeg lese om og om igjen. Første gang jeg leste det var det 1/2 år siden mannen min døde. En god broder tipset meg om din blogg, og det har blitt til stor velsignelse for meg!
Må Herren velsigne deg rikelig for din trofasthet!
Ragnhild.