onsdag 19. juni 2013

Tom fra Seattle

Det er omtrent alt jeg vet om ham. Jeg vet altså hvor han kom fra opprinnelig, men ikke hvor han kom fra dahan dukket opp et kort øyeblikk i mitt liv. Jeg vet heller ikke hvor han for hen. Reidar Paulsen (Pastor i Kristkirken) fortalte meg at Tom kom fra Seattle og dukket opp på steder hvor Den hellige ånd falt. Det virket som om Ånden fortalte ham hvor det kom til å skje, og så dro han dit og var der da det skjedde. Dette var i Åsane kirke i Bergen i oktober 1994. Jeg kunne fortalt mye om mitt korte møte med Tom, for det kom til å få en sterk virkning på mitt liv og min tjeneste. Siden den gang har jeg tenkt på ham som optimale personifiseringen av verset:
«Vinden blåser dit den vil, du hører den suser, men du vet ikke hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Slik er det med hver den som er født av Ånden.»
Joh 3:8
Verset er ofte sitert som et bilde på Den hellige ånd, men det er et bilde på et menneske som er ”gjenfødt av Ånden”. En følge av gjenfødelsen er at jeg blir forutsigbar for min Far og uforutsigbar for fienden. Fordi det ikke var tvil om at det var Den hellig ånd som var spesielt nærværende i Bergen for snart 20 år siden, var det heller ikke underlig at det ”dukket opp” mennesker som Tom. Jeg burde ha forutsagt det – og før djevelen fikk summet seg, var Tom et helt annet sted.

Dagens ’manna’:
Det gjenfødte menneske beveger seg i ”vinden”.
----------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

2 kommentarer:

Gerd sa...

Dette skjønner jeg ikke noe av.

Jostein Nielsen sa...

Kjære Gerd
Takk for tilbakemeldingen. Det kan godt være at det er noe som jeg ikke har beskrevet tydelig nok, men jeg ønsker å få fram at et menneske som er "født" av Ånden også blir "ført" av Ånden dersom det tillater det.
Jostein