tirsdag 6. august 2013

Domsavsigelse

Det er spennende å vente på en domsavsigelse. Frelsesarmeen har ventet på en på en slik i mange uker og den 1. august fikk vi den gode meldingen om at vi hadde vunnet rettsaken knyttet til justeringspremiene i de offentlige pensjonsavtalen.Å bli ”frifunnet”, dømt ”uskyldig”, er en velsignelse for veien videre fordi det vil gi oss større handlefrihet.

Jeg har møtt troende som frykter den "endelige dommen". En slik frykt er ødeleggende fordi den binder. Jesus kom ikke for å binde, men for å frigjøre. Han kom for å frelse, ikke for å dømme. Derfor måtte han også gjøre noe med dommen:

Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.
Joh 3:18
Jesus knytter dommen opp mot troen. Det er veldig interessant at det ikke er en ”hvilken som helst tro”, men troen på ”Guds enbårne Sønns navn”. Sønnens ”navn”, er en åpenbaring av hvem Faren er – jfr verset som jeg har sitert mange ganger her på bloggen: 
Jeg har åpenbart ditt navn for de mennesker du ga meg fra verden.
Joh 17:6
Navn er identitet. Jesu navn åpenbarer Guds identitet. Når jeg har den troen, blir jeg ikke dømt. Det er ganske enkelt fordi kjernen i Guds identitet er kjærlighet, og den innebærer at han har tatt dommen for meg. Selv om jeg vet at Magna, kona mi, er glad i meg, er det godt å høre henne si det. Selv om jeg vet innholdet i den endelige ”domsavsigelsen”, gleder jeg meg til å høre den, og jeg tror Vårherre gleder seg til å si det også:

Dagens ’manna’:

”Ved tro kjennes Jostein ren og rettferdig på grunn av troen på min Sønns navn!”
-------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: