fredag 16. august 2013

Helt oppslukt

For et par dager siden skjedde det igjen. Jeg så et innslag på TV med en person som er helt oppslukt av det han holder på med. Torstein Halstensens misjon er å redde Kveitebestanden i Sør-Norge. Han gjør en frivillig, egenfinansiert innsats, og han er helt oppslukt av det han brenner for. 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å se programmet, men jeg ble helt oppslukt av Torsteins begeistring. Likevel handlet ikke programmet om ham, men om kveita - du verden så mye jeg vet om havets dronning nå som jeg ikke visste før bare fordi en person brenner for et stort oppdrag.

De menneskene som har grepet meg mest ned gjennom årene, er de som er ”oppslukt av Jesus”. I mine øyne er de ”store”, men det er fordi de fokuserer på en Jesus som er mye større enn dem selv. Derfor er det ikke dem jeg ser, men Jesus i dem og dem i ham. Jeg håper at Døperens disipler skjønte at det var akkurat det de også var vitne til og at de så Jesus gjennom lederen sin da han sa:

Han skal vokse, jeg skal avta.
Joh 3:30
Som ung tenkte jeg: ”Wow, det må være tøft!” – som voksen tenker jeg: ”Wow, så deilig!”. Det er slitsomt å være stor selv, men en hvile å få være liten i en stor Jesus.

Dagens ’manna’:

Jesus er stor og jeg vil at han skal ta enda større plass både i mitt liv og der jeg er!
------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: