tirsdag 27. august 2013

«La meg få drikke»

Det er interessant at Johannesevangeliet er det eneste som har sitert Jesu utsagn: «Jeg har gitt dere et forbilde: Slik jeg har gjort mot dere, skal også dere gjøre». Joh 13:15. Det sa han etter at han hadde vasket disiplenes føtter, men det er mye som tyder på at Johannes ser dette i alt Jesus sier og gjør. Det første han sier til kvinnen ved brønnen er:
«La meg få drikke»
Joh 4:7
Gjennom å ta det initiativet krysser han mange grenser, og det er en viktig del av forbildet som jeg kommer tilbake til i morgen. Men det er også viktig for ham å sette agendaen for samtalen. «Det jeg ber deg om er noe du kan be meg om!» - og det kommer kvinnen til å gjøre!

Den tematikken kommer igjen flere ganger i evangeliet – for eksempel i det siste kapittelet der Jesus har laget «frokost» på stranden, men sier til disiplene: «Kom hit med noen av de fiskene dere nettopp fikk» (Joh 21:10)  - så kom de med sitt bidrag og fikk nyte av hans!
 

For mange, og jeg er intet unntak, er det svært vanskelig å be andre om noe, men jeg tror det er viktig for at de skal våge å be meg om noe. Også der er Jesus et forbilde!

Dagens ‘manna’:

Det er viktig å kunne be om en tjeneste!
-----------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: