mandag 5. august 2013

Min verden

Det er den del av verden jeg har innflytelse over, og dermed også den del av verden jeg er ansvarlig for. Jeg ønsker å ha kontroll over det jeg kan kontrollere slik at jeg også kan overlate den kontrollen til den eller det jeg vil. Det forklarer litt av bakgrunnen for generalpausen jeg annonserte for seks uker siden*.

Dersom jeg ikke er ”herre” i eget liv, kan jeg heller ikke gjøre Jesus til herre der. Det er viktig i forhold til hva jeg gjør med budskapet i ”Den lille bibel”. Her er første del vers av utleggelsen av det budskapet:
Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.
Joh 3:17
Jeg inviterer ham inn i ”min verden” – det vil si inn i mitt personlige liv, men også inn i de deler av verden som jeg har innflytelse på. Hensikten er frelse. Den frelsen jeg tar imot må også få innflytelsen på den ”lille” verden som omgir meg.

Det er spennende å se hvor krystallklar Jesus var over sitt eget oppdrag. Det er like spennende å se hvor tydelig Johannes har fanget det opp og formidlet det. Jesus visste hva han var ”sendt” (gresk: apostello) til verden for å gjøre. Ikke så rart at hans nærmeste medarbeidere også ble kalt ”apostler” – utsendinger – med det samme oppdraget: Et frelsesoppdrag (ved ham) og ikke et domsoppdrag.

Dagens ’manna’:
Jesus er velkommen inn i min verden i dag også
---------------------------
* Generalpausen i Frelsesarmeen er også over. Hun som pensjonerte seg den 13. juni, kunne si: ”My name is Bond” – han som ble valgt den 3. august kan si: ”God aften, mitt navn er Cox”. Et kriminelt dårlig poeng – men likevel ;-)  - ønsker André Cox Guds rike velsignelsen i gjerningen!

Ingen kommentarer: