torsdag 5. september 2013

En profetisk tjeneste

Til våren skal det være en stor tverrkirkelig konferanse i Oslo: ”Sendt for noe større – 2014”. DAWN Norge er arrangør og 15 kirkesamfunn og organisasjoner står bak et fokus på menighetsplanting – deriblant Frelsesarmeen (se illustrasjonen). Som en del av konferansen skal det være et bønneteam med 40 deltakere. Hovedoppgaven for den gruppen er å be for konferansen og være åpne for å lytte til Herren.

Fordi jeg har fått ansvaret for bønnearbeidet var jeg sist tirsdag i møte med komiteen. Det er et klart uttrykt ønske fra arrangørene om at forbederne også skal betjene deltakerne og formidle det Herren minner om. Det innbefatter også å betjene gjennom en profetisk tjeneste.

Jeg har skrevet en del om det profetiske på bloggen, også om farene, men et viktig element av en slik tjeneste er bekreftelse. Det er akkurat det kvinnen ved brønnen opplever, når Jesus forteller at hun snakker sant og har hatt mange menn:

«Herre, jeg ser at du er en profet»
Joh 4:19
Bekreftelsen hun fikk, ble også en bekreftelse for henne om at Jesus var en hun kunne samtale videre med. Det var viktig for henne – og det er viktig for mennesker i verden i dag. Vi trenger at Herren bekrefter oss, vi trenger åpenhet rundt det profetiske og visdom til å forvalte gavene rett.

Dagens ’manna’:

Herre, takk at du gjennom ditt ord bekrefter meg i dag!
-------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: