tirsdag 15. oktober 2013

Den som leter

…skal bli funnet. En liten omskrivning – men jeg tror det er teologisk dekning for denne varianten også. Jesus visste nok at mannen fra Betesda ikke visste hvem som hadde helbredet ham. Jesus visste nok også at han gjerne skulle ha visst, for det er ikke mannen som finner Jesus, men:
Senere fant Jesus mannen på tempelplassen og sa til ham: «Nå er du blitt frisk. Synd ikke mer, for at ikke noe verre skal hende deg.» Mannen gikk da og fortalte jødene at det var Jesus som hadde gjort ham frisk.
Joh 5:14
For noen er det nødvendig å bli funnet mer enn én gang. Slik var det for mannen fra Betesda. Først ble han funnet som den lamme – og ble frisk. Deretter ble han funnet som den fysisk friske som trengte å bli funnet som et åndelig menneske – et menneske som trengte omsorg for sin sjel.

Mennesker som blir funnet av Jesus, må fortelle om det. De klarer ikke å la være å snakke om det de har sett og hørt. Slik var det også med mannen fra Betesda. Han måtte fortelle det – også til dem som hadde spurt ham konkret. Mer om det i morgen.

Dagens ’manna’:
”Han søkte, han fant meg…” (Frelsesarmeens sangbok #423)
----------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: