søndag 20. oktober 2013

It is all about Jesus!

Den engelske varianten er enda mer brukt enn den norske ”Alt handler om Jesus”. Det naturlige oppfølgerspørsmålet til en slik påstand vil være: ”Hva handler Jesus om?” – og Johannes-evangeliet kunne godt hatt overskriften ”Hva Jesus handler om!”. Jeg mener at Johannes gir svaret, og svaret handler om liv:
For slik Far reiser opp de døde og gjør dem levende, slik gjør også Sønnen levende hvem han vil.
Joh 5:21
Verset må leses i sammenheng med gårsdagens opplysning om at Sønnen lærer av det Faren viser ham. Det er tydelig at Far har vist Sønnen hvordan han reiser opp de døde og gjør dem levende – denne sannheten er helt sentral i troen. I følge Paulus og Hebreerforkynneren hadde Abraham denne troen. Den troen gjorde Abraham rettferdig og ga ham rett til å være far for dem som har den samme tro* - ”farskapet” er altså ikke begrenset til biologiske etterkommere gjennom Ismael og Isak.

Men Jesus handler altså om å gi liv, om å bli født på ny. Han kom til verden for at hver den som tror på ham skal ha evig liv. Alt Johannes skriver er grunnlagt på denne overbevisningen: ”Men disse (tegnene) er skrevet ned for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn” (Joh 20:31).

Dagens ’manna’

Jesus handler om liv
-----------------------
* I følge Hebreerforkynnere viser Abraham denne troen ved å være villig til å ofre Isak, og det i dette ligger et forbilde. Jfr Hebr 11:19 og Rom 4:17.

Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes




Ingen kommentarer: