torsdag 24. oktober 2013

Kan jeg høre Gud når han snakker?

... er tittelen på temaet jeg skal undervise på Frelsesarmeens konfirmantuke i Hemsedal i januar. Et sprekt emne for unge tenåringer, men veldig viktig. Jeg må være veldig bevisst på å formidle dette slik at det åpner veien til en dypere Gudsrelasjon og ikke stenger den. Det står veldig mye om å høre Gud i Bibelen – og i Johannesevangeliet står det helt sentralt:
Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.
Joh 5:24
Jeg ønsker å formidle at det er mange måter å høre Gud på, og at den ene måten ikke er bedre eller viktigere enn andre. For dersom noen tenker at de må høre ham på en helt spesiell måte – og ikke gjør det, kan et slikt vers som det siterte, gjøre det vanskelig å gå «fra døden til livet». Derfor vil jeg fokusere både på å høre Gud i «Ordet», men samtid åpne opp for at han også kan snakke direkte gjennom et bilde eller en tanke som har stadfestelse i «Ordet».

Jeg vet at de unge fort blir mer opptatte av det overnaturlige – gjerne litt dramatiske – som de fort tenker på når de lytter til en som sier «Da sa Gud til meg!», men det er også viktig å formidle på en nøktern måte hva som ligger bak en slik formulering. Tematikken passer veldig godt inn i det som er overskriften for uka: «Focus». For å høre Gud snakke i Ordet eller i hjertet, må jeg fokusere. Det er det som gjør at kristendommen er noe mer enn en død religion – den er liv.

Dagens ‘manna’:
Gud snakker, derfor «er» han
--------------------
PS – Be for konfirmantuka i januar!
Her er en større artikkel jeg har skrevet om Å se og høre Gud
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: