onsdag 15. januar 2014

Kilden

Dersom du har fulgt bloggen min en tid har du sikkert lagt merke til at jeg ved et par anledninger har kommentert arbeidet med oversettelsen av Frelsesarmeens troslære. Det var en arbeidskrevende, men veldig spennende oppgave, og da den var ferdig fikk den mye og hyggelig publisitet. Under arbeidet var det viktig at jeg hele tiden var bevisst på at dette ikke var min egen tolkning, men Frelsesarmeens. 

Det betyr ikke at jeg ikke står inne for Frelsesarmeens tolkning, men måten å formulere troen på vil ofte preges av den som formidler den. I utgangspunktet er det heller ikke ”Frelsesarmeens” troslære, men en formidling av hvordan Frelsesarmeen tolker Guds lære.

Og – det er akkurat kilden til læren som Jesus fokuserte på da han underviste under løvhyttefesten i på Tempelplassen:

Jesus svarte: «Min lære er ikke min egen, den er fra ham som har sendt meg»
Joh 7:16
Det er kilden som avgjør en læres gyldighet. I trosspørsmål er det viktig at den kilden er Guds ord.

Dagens ’manna’:

En troslære må være forankret i Ordet
--------------------------------------------------
* Bildet er fra åpningen av et pumpeanlegg som forsyner landsbyen Echimautsi i Moldova med vann den 6. okt. 2006. Anlegget var finansiert av prosjektmidler fra Frelsesarmeen og samarbeidet med den lille kommunen var godt. Før vi sa "ja" til prosjektet hadde innbyggerne med ordføreren i spissen dannet et vannlag med en årlig liten avgift som skulle dekke vedlikehold. Under selve åpningen var det de ortodokse prestene som tradisjonen tro måtte vigsle kilden. Kilden til troslæren eller allerede "vigslet".

Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: