lørdag 21. juni 2014

Tilhørighet


Jeg har aldri likt at vi bruker tittelen «tilhørig» i Frelsesarmeen i Norge. For det første hører alle som går på Frelsesarmeen til, både offiserer, soldater, medlemmer og brukerne av våre mange forskjellige tjenester. For det andre er det et konstruert ord – stavekontrollen markerer det som et ikke-eksisterende ord. For det tredje har de andre skandinaviske landene en selvforklarende variant: «Sivilt medlem». Tilhørighet er derimot et forståelig ord, og det er et kjempeviktig ord for alle – både for sivile medlemmer og for hvilken som helst merkelapp jeg måtte velge å bruke.

Jesus oppga manglende tilhørighet som forklaring på mangel på tro:

Men dere tror meg ikke, for dere hører ikke til blant mine sauer.
Joh 10:26
Jeg vet at det å høre til har vært utrolig viktig for min utvikling som en Jesu etterfølger. Det er i samspillet med de menneskene som jeg deler trosfellesskap med at troen styrkes. Det har den blitt de siste 15 månedene når jeg har fått dele fellesskapet i Sagene. Det har vært fantastisk å høre unge menneskers refleksjoner om tro – og blant de unge er det igjen stor variasjon i trosalder. Åndelig innsikt handler verken om fysisk, psykisk eller åndelig alder, for der hvor Ånden er, er det frihet til å dele, og fordi jeg har fått høre til, har troen blitt styrket. 

Å miste et slikt fellesskap er det tyngste med å flytte for tredje gang på to år og syv måneder. Men, nå er flyttelasset i Stavanger (og pianoet på Brødsjø), og jeg vet at jeg tilhører en bevegelse der jeg vil finne arenaer hvor troen får næring.

Dagens ‘manna’:

Tilhørighet er en nøkkel til tro
------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: