lørdag 16. august 2014

En god spasertur

Jeg liker en god spasertur – ja, det kan gjerne være en løpetur også. Det er alltid moro å vite hvor lang turen har vært. I løpet av ei uke kan det bli en del kilometer til sammen. Illustrasjonsfotoet er tatt under kveldsturen sist torsdag. Stavanger ligger vakkert til. 
Målet med en tur kan være selve turen. Ofte er det slik at det å være underveis kan være et mål i seg selv. Men slik var det ikke for dem som tok en spasertur i dagens vers:
Betania ligger like ved Jerusalem, omtrent femten stadier fra byen, og mange av jødene var kommet til Marta og Maria for å trøste dem i sorgen over broren.
Joh 11:18-19
Som tidligere nevnt er Johannes opptatt av detaljer. Ofte kan de virke helt uvesentlige. Men når vi vet at 15 stadier er ca 2,8 km er det nyttig kunnskap. Det var med andre ord ca 30 minutters hurtig gange fra Jerusalem til Betania, og det er forklaringen på at det var mange som kom for å gråte sammen med Marta og Maria. 

Men hvem var det som kom? Jo, «jødene». Det er det «navnet» Johannes bruker på gruppen som hadde et ambivalent forhold til Jesus. Noen av dem trodde ham og noen mente at han burde steines. Jesus skulle altså igjen møte en sammensatt gruppe – og kanskje noen av dem hadde kommet ned nettopp av nysgjerrighet fordi de antok at Jesus også ville komme til vennene sine?

Er ikke det akkurat grunnen for å oppsøke et sted der venner av Jesus samles? For tro om ikke Jesus dukker opp også? Det er verd en god spasertur.

Dagens ‘manna’:

Der Jesu venner er, der er også Jesus
---------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: