tirsdag 26. august 2014

Et skritt videre

Jeg minner meg selv på en selvfølgelighet denne morgenen: Enhver reise har et mål. For å nå dit må jeg bevege meg i riktig retning. Det prinsippet gjelder også min trosreise.
 

Det samme gjaldt for Marta. Hun hadde kommet langt på sin trosreise, men før det endelige målet er nådd er det alltid et skritt videre. Jesus visste det og han utfordret henne til å ta det neste skrittet:
«Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?»
Joh 11:25
Når jeg leser begrunnelsen Johannes gir for å ha skrevet sin fortelling, må dagens spørsmålet kalles evangeliets kjernespørsmål. For målet med evangeliet er: Men disse (tegnene) er skrevet ned for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn (Joh 20:31). Fortellingen om Jesus som vekker opp Lasarus er det siste av de syv tegnene, og dermed er det ikke uventet å finne kjernespørsmålet nettopp her. Og ‘dagens manna’ utgjør mitt svar:
Jeg tror at hver den som lever og tror på Jesus, skal aldri i evighet dø!
...................................................

Ingen kommentarer: