lørdag 30. august 2014

Stol på Gud og møt opp på «jobben»!

«Trust God and show up for work» 
- Dette var «notatene» jeg fikk av Jim Knaggs før jeg tolket hans tale på offisersmøtet under årets kongress i Oslo. 

I utgangspunktet var ikke dette en tale som «krevde» mer arbeidsinnsats, men en oppfordring til å være lydhør overfor det Gud ber oss om gjøre. Når han minner meg om å snakke med ham som sitter ved siden av meg på bussen, møter jeg da «på jobb»?

Oppfordringen gjelder ikke bare offiserer i Frelsesarmeen. Dette er primært et spørsmål om disippelskap – en disippel kommer når Mesteren ber ham komme. 

Da Maria fikk høre at Mesteren spurte etter henne, var reaksjonen spontan:
Da Maria hørte det, sto hun straks opp og gikk ut til ham.
Joh 11:29
Kanskje hun ikke hørte Jesus da han kom siden hun ble sittende inne, men hun hørte søsterens beskjed. Poenget med at et møte mellom Jesus og et menneske finner sted gjennom en som formidler kontakten, er typisk for Johannes. Jeg har tidligere skrevet om Andreas som formidleren av Jesus-kontakt og i evangeliets siste kapittel kjenner ikke disiplene Jesus igjen før Johannes sier: «Det er Herren» - en opplysning som får Peter til å kaste seg i sjøen for å møte ham (Joh 21:7).

Igjen tror jeg det er viktig for Johannes å vise at Jesus velger å jobbe gjennom oss som sine representanter – og da er det bare å «møte på jobb».

Dagens ‘manna’:

Disippel = «Jesusmøte»formidler
---------------------------------  
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: