tirsdag 4. november 2014

Agurknytt i november

Det er leeenge til jul, men det snakkes alt om det på radio; og om jeg ikke hører til de observante som legger merke til julens inntog i butikker allerede medio oktober, sørger både sosiale og offisielle media for å skrive om det. Vi snakker om «agurk-nytt» om sommeren. Kritikken om tidlig julefokus er blitt medienes «oktober-agurk». 

Vi er tidlig ute i Frelsesarmeen også. Vi har allerede snakket julegryter i mange uker, og mange steder er vaktlistene i ferd med å fylles ut. Årets juledugnad er i gang. 

Jeg tenkte jul og «merkeløse» pakker da jeg leste dagens vers, og dermed løsnet julepluggen i min lille tankeverden. Derfor blir det en «agurk-pakke» i november, men den er viktig likevel.
Da sa Jesus: «Denne røsten lød ikke for min skyld, men for deres».
Joh 12:30
Jeg ser på åpenbaring av åndelige sannheter som gaver fra Gud. Når jeg leser Guds ord, har jeg lært meg til å tenke «hva betyr dette for meg?». Det er selvfølgelig viktig å prøve å forstå hva det betydde for dem som hørte det første gang, men dersom jeg tror at ordet er «innblåst» (inspirert) av Gud selv, er det levende. Da må Ordet bli menneske også i min tid, og da taler det ikke bare til «dem» den gang. Men også de som var tilhørere til røsten fra himmelen, stilte sannsynligvis spørsmålet «Var det en dialog mellom Jesus og Far, mellom Jesus og naturkreftene eller Jesus og en engel?».

Jesus sa at stemmen var hørbar for menneskenes skyld. Selv hadde han uansett hørt stemmen om den ikke hadde vært fysisk hørbar fordi han hadde kontakt med Far i sitt indre. Igjen er dette et budskap til Jesu fremtidige kropp, til meg. «Du kommer til å høre hans stemme i ditt indre!»

Selvfølgelig tror jeg at mennesker også i dag kan høre ham fysisk, men han snakker daglig til sine etterfølgere i sitt ord og gjennom den dialog som skjer i bønn hver dag. Det kommer altså en «merkeløs» pakke hver dag – og jeg fyller inn merkelappen selv: «Til Jostein, fra: Far
»

Dagen ‘manna’:
Takk Far!
------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: