søndag 2. november 2014

Mer herlighet…

Da jeg skrev om herlighet i går, skrapte jeg bare litt i overflaten på et veldig stort tema. Da jeg kommenterte røsten fra himmelen som sa:
«Jeg har herliggjort det og skal herliggjøre det igjen.» Joh 12:28b
...skrev jeg at uttalelsen «Jeg har herliggjort det» var en bekreftelse av at Jesus hadde gjort det gjennom sitt liv. Resten, «og skal herliggjøre det igjen», kan peke fram mot korset og oppstandelsen, men det kan også peke enda noen uker lenger fram – til pinsen da Jesus får en ny kropp - og videre fram til i dag.

Da Salomo profeterte på denne måten: «velsignet er hans herlige navn til evig tid! Hele jorden skal fylles med hans herlighet. Amen! Ja, amen!» (Salme 72:19) kan det selvfølgelig gå i oppfyllelse på flere måter. Men da Gud selv valgte å bli menneske, er det en strategi han velger å ta helt ut. Derfor er det ingen tilfeldighet at når en disippel døpes til Jesu navn – det vil si dør med ham og oppstår med ham, så bærer han/hun navnet «kristen». Navnet gir identitet. Det er heller ikke tilfeldig at når en disippel døpes i Den hellige ånd, så fylles han/hun med «språk»*. Språket gir identitet. Målet er å få Jesu identitet; Jesus-likhet.

Dersom det skjer blant de 2 milliarder menneskene rundt om på jorden som bærer navnet i dag. Da blir Fars navn herliggjort igjen og igjen og igjen. Hele jorden fylles med hans herlighet. Vi er Jesus i vår tid, der vi bor. Når det skjer, er det på sin plass å slå fast: «Er det ikke herlig dere!» Den herligheten er synlig ved at Jesu kropp i dag gjør de kjærlighetshandlingene som gjorde at Far ble herliggjort da Jesus selv vandret på jorden**. Herrens herlighet – er noe mer enn lovsang - det er når Jesu kropp sprer kjærlighet.


Dagens ‘manna’:

Herrens herlighet blir synlig når Jesu kropp gjør det Jesus gjorde
...og i dag minnes vi dem som er "forfremmet til herligheten" - jeg skal gjøre det i Haugesund og på Stord!
-------------------------------------
* Se artikkelen «Pinse = jul!»
** Litt av denne herligheten snakker Erling Borgen om i gårsdagens «God helg» - dersom du ikke fikk det med deg, er det interessant å lytte til HER. For oss er det mer enn en kirkepolitisk kamp – det er et liv i Jesu kropp – men målet er det samme.
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: