onsdag 10. desember 2014

En tydelig regi

Sist mandag forrettet jeg i en begravelse. Soldaten som var forfremmet til herligheten hadde levd et langt og rikt liv og han etterlater seg et flott Jesus-sentrert vitnesbyrd.

Jeg har forrettet i mange begravelser, men jeg tror aldri jeg har opplevd at noen har hatt en så sterk regi av sin egen begravelse. I dokumentet han skrev for mange år siden, var begrunnelsen at det var naturlig for ham å gjøre det fordi han visste at døden ville komme en dag. Derfor ble hele seremonien preget av det som var det viktigste for ham minne familie og venner om: Guds nåde!

Han brukte altså det som kommer til å skje alle mennesker før eller siden til å gi en tydelig siste hilsen. Jesus var også klar over det som måtte skje med ham og at det måtte skje ved at en av de nærmeste forrådte ham - og han forklarte hvorfor:

Jeg taler ikke om dere alle, for jeg vet hvem jeg har utvalgt. Men dette ordet i Skriften må bli oppfylt:
Den som spiser mitt brød,
løftet hælen mot meg.
Joh 13:18
«Men dette ordet i Skriften må bli oppfylt» er en veldig sterk uttalelse, og viser Jesu egen respekt for Guds ord, og Johannes sin oppfattelse av «Ordets» betydning. Jeg tror ikke det er riktig å knytte «spiser mitt brød» opp mot undervisningen om «brødet fra himmelen». Salme 41:10 som det her refereres til sier: «han som spiste ved mitt bord». Det er med andre ord en som hører til det nære bordfellesskapet det siktes til. Men det jeg tror var viktig for Johannes og som er viktig for meg i dag, er at Gud ved sitt ord har regien i det som skjer med Jesus.

Dagens ‘manna’:
Skriften viser meg Guds regi
------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: