tirsdag 9. desember 2014

Så nå vet dere!

Når vi mennesker oppfatter noe som logisk (jfr gårsdagens refleksjon), blir det fort akseptert som kunnskap = noe vi vet. Det er veldig interessant at Jesus er bevisst på at han faktisk har henvendt seg til disiplenes evne til å tenke logisk, og slår fast:
«Nå vet dere dette. Og salige er dere så sant dere også gjør det.»
Joh 13:17
Jeg oppdager ting i denne fortellingen som jeg ikke har tenkt over tidligere. Den fokus Jesus har på den logiske konsekvensen av det forbildet han har gitt, er veldig spennende. 

Og hvorfor er det spennende?

Fordi Jesus sier at de som «kopierer» hans handling er salige eller velsignet. Det engelske ordet som oftest brukes til oversette det greske «makarios» (norsk: salig) er blessed som vi vanligvis oversetter med velsignet. Det er klart at det også ligger velsignelse i å utforske «dybdene i Gud» eller å knekke «åndelige koder». Men det er en stor trøst at det å gjøre enkle ting som Jesus ber meg om å gjøre, også kan gi meg velsignelse – og enda bedre – ikke bare meg, men også dem som nyter godt av at jeg følger Jesu eksempel fordi jeg vet at det er riktig. Det blir en dobbel velsignelse det. Det er altså mye jeg kan gjøre fordi jeg bestemmer meg for å gjøre det - ikke fordi jeg "må" av frykt for en konsekvens, men fordi jeg "vil" følge Jesu eksempel å være en velsignelse. Når jeg sprer velsignelse blir jeg velsignet selv også.

Dagens ‘manna’:

Salige er dere så sant dere også gjør det!
--------------------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: