torsdag 1. januar 2015

Et nytt kapittel

I drøye ti år har jeg skrevet dagboknotater med (u)jevne mellomrom. I går avsluttet jeg 2014-kapittelet. Notatene er kun til «innvortes» bruk og inneholder alt fra trivialiteter, via frustrasjoner til beskrivelse av flotte opplevelser både av åndelig og fysisk art. Det er interessant å ta en titt tilbake for å finne ut hva som har påvirket meg og veien videre.

I dag begynner et nytt kapittel. Jeg har forventninger til Herren også for 2015 – og til Bibellesningen som også tar meg til et nytt kapittel:

La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!
Joh 14:1
Det er et fantastisk vers å starte et nytt år med.
 

Og en veldig viktig påminnelse for disiplene som befant seg i «fritt fall». Judas hadde akkurat forlatt dem. Jesus skulle dø. Peter, den naturlige lederen blant disiplene, hadde fått beskjed om at han kom til å fornekte Jesus. Alt det de hadde ofret livet sitt til gjennom tre spennende år var i ferd med å falle fra hverandre. Man kan få angst av mindre – hva nå?

Det begynner et nytt kapittel, og Jesus kommer med svaret. Heldigvis er det mer utfyllende enn dagens ene vers. Svaret går over tre kapitler og avsluttes med en bønn som dekker ytterligere ett kapittel. Men hele svaret blir meningsløst dersom ikke utgangspunktet er troen på Gud og hans sønn Jesus Kristus.

Også for min del blir det meningsløst å gå inn i 2015 uten troen. I dag begynner et nytt kapittel og dagens ‘manna’, kan også være årets ‘manna’:

Tro på Gud og tro på meg!
… det blir ro i hjertet av sånt!
-----------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: