torsdag 15. januar 2015

Forutsetningen er gitt

Det er mange vers i Bibelen som utfordrer meg. Om jeg skulle rangere dem, ville dagens vers komme høyt på lista over de mest utfordrende versene:
Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som tror på meg, skal også gjøre de gjerningene jeg gjør, ja, enda større gjerninger, for jeg går til Far.
Joh 14:12
Når jeg ser på hva Jesus gjorde, og deretter på meg selv og mine egne begrensede evner og ressurser, er det helt naturlig å trekke konklusjonen: «Det er umulig!».

Men da leser jeg verset ut av sin sammenheng. Gjennom undervisningen som har skjedd fram mot dette verset, har Jesus fortalt hva som er forutsetningen for at dette «neste skrittet» kan bli en virkelighet. Mennesket Jesus har forklart det med hele sitt liv: «Jeg er i Far ….og Far er i meg og gjør sine gjerninger». 

Den som tror dette, tror også at det er mulig for Gud å gjøre «sine gjerninger» i Jesu kropp i dag. Det første trosskrittet er en forutsetning for det neste. Da Jesus gikk på jorden var hans gjerninger begrenset til én kropp som beveget seg på et lite geografisk område og i tillegg kun hadde noen få år å virke i. I vår tid har han fremdeles bare én kropp, men den består 2.000.000.000 enkeltindivider spredd over hele verden, og den er det ingen makt som kan stoppe.

Dagens ‘manna’:

Alt hviler på trosskrittet: «Jeg i Ham, Han i meg»
------------------------------------
* Illustrasjonen er fra trappen opp til kontoret på loftet i "Arken" - som var Frelsesarmeens lokale på Maura/Nannestad. Der skrev jeg inn bibelvers i hvert trinn og tok dem bokstavelig skritt for skritt. Det er viktig å bli minnet om Guds ord! Jeg tror ikke trappen ble malt igjen så lenge FA hadde huset inntil for ca fem år siden.
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: