lørdag 24. januar 2015

Hvilken dag er det i dag?

Sangen vekker minner fra «Portveien 2» og samlingsstund i barnehagen, men selv om jeg er i mimrealderen, lar jeg assosiasjonen hvile og går rett på dagens vers:
Den dagen skal dere skjønne at jeg er i min Far, og at dere er i meg og jeg i dere.
Joh 14:20
Hvilken dag er  det Jesus sikter til i dag?

Det hadde vært greit om jeg med overbevisning kunne skrevet at dette gjelder evighetsperspektivet – altså når vi forenes med treenigheten i evigheten. Selvfølgelig kan det være en riktig tolkning, men det er neppe den eneste riktige, for det ville ikke være typisk for Johannes. Igjen må jeg trekke fram den røde tråden i evangeliet «den tid kommer, ja, den er allerede nå» som en mulig forklaring på «den dagen». Hva er det som får meg til å skjønne at Jesus er i Far, og jeg er i ham og han er i meg?

Jeg tror det er når jeg tar imot sannhetens Ånd – Parakleten på en slik måte at jeg ser min status i Jesus. Jeg tror at jeg tok imot Den hellige ånd da jeg bestemte meg for å bli en Jesu disippel. Jeg vet også at jeg fikk en større forståelse av Parakleten som person den dagen jeg ble døpt i Den hellige ånd. 


Men «Den dagen» på min trosreise da jeg virkelig så inn i mysteriet «jeg er i ham og han er i meg» var den dagen jeg oppdaget hva dåp virkelig er. Jeg så meg selv død med ham og oppstå med ham slik Paulus beskriver det i Romerbrevets 6. kapittel. Noen vil kalle det en hellighetsopplevelse, men det var mer en salig oppdagelse enn en erfaring. Men det var definitivt en forsmak på «den tid som kommer» allerede her i tiden. Og den forsmaken er like sterk den dag i dag.

Dagens ‘manna’:

I Guds tid er dagen i dag «Den dagen»
---------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: