lørdag 31. januar 2015

Hvordan høre Guds stemme?

I kveld skal jeg snakke om dette temaet på «Livsdesign» her på Jeløy. Det er alltid like spennende – ikke minst fordi det å sette det på «programmet» ofte fører til at de som er tilstede begynner å lytte etter Guds stemme. Det er viktig uavhengig om det er viktige veivalg eller mer dagligdagse valg som skal tas. Egentlig passer temaet veldig godt med det som er dagens vers i dypdykket i Johannes-evangeliet:
Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.
Joh 14:26
I mai 2012 hadde jeg en serie over flere uker med fokus på det profetiske, og en av disse refleksjonene var knyttet til nettopp dette verset.* Det er mye viktig informasjon om Den hellige ånds oppgave i dette verset. Han skal lære meg alt og minne meg om det Jesus har sagt. Læring inkluderer det å lære å lytte til Den hellige ånd – og når jeg har lært det, vil jeg også «høre» at det er Jesu ord som bekreftes i det som formidles. Dersom Ånden er i ordet, slik jeg tror og Bibelen selv bekrefter (2 Tim 3:16), er det utenkelig at den samme Ånd skulle formidle noe som går imot Bibelens ord. Da vil vi fort se at Jesu egne ord går i oppfyllelse: «Om et rike kommer i strid med seg selv, kan det riket ikke bli stående» (Mark 3:24). Og fra før vet vi at det er tyven som kommer for å ødelegge (Joh 10:10).

Dagens ‘manna’:

En lærling (disippel) går alltid i lære!
----------------------------------
* Se: Variasjon over tema
 Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: