fredag 30. januar 2015

Tid for «farvel»

Folk med kjennskap til Frelsesarmeen rykker muligens til ved en slik overskrift. I «vår verden» nærmer det seg tiden for kunngjøring av forflytninger (27. februar), men dette handler om et annet «farvel»:
Dette har jeg sagt dere mens jeg ennå er hos dere.Joh 14:25
Det blir stadig tydeligere for disiplene at Jesus skal forlate dem. Verset kan virke som en kontrast til vers 23 hvor han sier at han, sammen med Far, skal komme og bo hos den som elsker ham. Det kan virke som en dobbeltkommunikasjon at han både skal forlate dem og komme og bo hos dem, men jeg tror det er den spenningen som faktisk gjør dagens vers nødvendig.

Det er viktig at han sier dette mens han ennå er fysisk tilstede i disippelflokken - for hvordan kan de ellers forstå at det er han som kommer til dem i Den hellige ånd?

Jeg har mer enn en gang opplevd at Den hellig ånd har gjort veldig overraskende ting, og da har det vært godt og trygt å kunne gå til Guds ord å se om dette er noe som er forutsagt. Ja, Den hellige ånd kan til og med minne oss om det. Mer om det i morgen.

Dagens ‘manna’:
Det jeg ikke forstår i dag, åpenbares senere.** 
----------------------------
* Quiz: Hvem er dette - og hvorfor er han illustrasjon i dag?
Stikkord "slager fra 1970-tallet" - svaret finner du HER
** Dette er en lekse livet har lært meg. Da jeg som 14-åring kastet meg over Bibelen, kjente jeg frustrasjon og manglende tålmodighet i forhold til det jeg ikke forsto. Jeg er blitt mer tålmodig, og i dag gleder jeg meg både over stadig nye oppdagelser og mysteriet i det jeg fortsatt ikke forstår.
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: