torsdag 19. februar 2015

Et helt internett

Noen kaller nettet for verdensveven, andre sier «web» eller internett, for det dreier seg om et konglomerat av koblinger som til sammen kan gi veldig nyttig informasjon. Mange påstår at internettet er en større oppdagelse for menneskene enn hjulet.

På mange måter er Jesu undervisning også som et nett av koblinger. Viktige sannheter knyttes sammen i et nett som definitivt er den største og viktigste oppdagelsen et menneske kan gjøre. Jeg har allerede stanset for flere koblinger*, og i dag blir jeg minnet om en kobling Jesus har berørt flere ganger allerede**:
Hvis dere holder mine bud, blir dere i min kjærlighet, slik jeg har holdt min Fars bud og blir i hans kjærlighet.
Joh 15:10
Her kommer forklaringen på hvordan jeg blir i hans kjærlighet: Jeg må holde hans bud. I sitt første brev, gjentar Johannes dette og refererer til sin egen erfaring: «Å elske Gud er å holde hans bud. Og hans bud er ikke tunge» (1 Joh 5:3). Jeg har samme erfaring. Det er oftest veldig enkle ting Jesus ber meg gjøre, det vanskelige kan være å forstå det han ber meg om å gjøre. Men ofte blir det klart når jeg gjør det han ber meg om. Men det er også noe han ber meg om å gjøre som ikke bare er vanskelig, men faktisk er umulig å klare selv. For eksempel ville jeg aldri klare å elske alle mennesker jeg møter, selv om jeg mobiliserte alle mine evner i å produsere kjærlighet. Men, jeg kan åpne for at hans kjærlighet kan strømme gjennom meg, og da er jeg igjen ved kjernen i hele undervisningen: Han vil virke gjennom meg.

Dagens ‘manna’:
Jeg vil utbre hans nett.
-----------------------------
* Se f. eks. "Hvis" - en tydelig kobling og Enda en tydelig kobling
** Se f. eks. «Hvordan bygger jeg Guds rike?»
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: