mandag 16. februar 2015

«Hvis» - en tydelig kobling


Det er flere viktige faktorer i mitt trosliv. Bibel og bønn er to av dem. Da er det interessant at det er en tydelig kobling mellom dem. Dagens vers viser en slik kobling:
Hvis dere blir i meg og mine ord blir i dere, be da om hva dere vil, og dere skal få det.
Joh 15:7
«Be om hva dere vil, og dere skal få det» - er et veldig sterkt løfte. Mange har bedt om det de ville, uten å få det de ville, og noen får da problemer med troen. Utfordringen er at det er fort gjort å hoppe over første del av verset. Bønn og bønnesvar er knyttet til gjennomgangstemaet i dette kapittelet: «Hvis dere blir meg og mine ord blir i dere». 

Det går litt lenger enn vers 4 som starter slik: «Bli i meg, så blir jeg i dere». Verset slår fast at dersom jeg er i Jesus, er han i meg*. Det er tydeligvis ikke samme automatikk at hans ord er i meg. Hans ord er alt det han står for. Det åpenbarer hans vilje. Dersom hans ord «blir i meg», betyr det at jeg også blir preget av det Jesu verdier og Guds vilje. Det er utgangspunktet for dette løftet. 

En person som er preget av Guds ord og hans vilje, kommer ikke til å be en bønn som går imot Guds vilje. Ordet underviser meg også om bønn, om de forskjellige aspektene ved bønn, om hvordan jeg skal be, om bønnekamp og om den nerven bønn er i relasjonen mellom Gud og mennesket. Det er derfor det er godt at Jesus underviste om denne viktige og tydelige koblingen. Det er greit å sjekke at alt er på plass!

Dagens ‘manna’:

Å be «ordet» blir aldri feil!
--------------------------------
* Se: «Det jeg ikke behøver å tenke på»
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: