søndag 8. februar 2015

Hvor langt er det «herfra»?

I en kristen sammenheng kan en oppfordring som den Jesu kom med i sin avskjedstale fort bli både misforstått og misbrukt:
Stå opp, la oss gå herfra.
Joh 14:31b
Det er de som bryter opp og drar ut i heltidstjeneste som ofte blir sett på som de «virkelige» etterfølgerne. Det blir helt feil. For det første skulle ikke Jesus og lærlingene veldig langt geografisk. For det andre er det å være «lærling» en heltidstjeneste uavhengig av om man har et ansettelsesforhold til en kristen organisasjon eller ikke. Det kan være like vanskelige (eller lett?) på Jesu tilskyndelse å gå over veien for å prate med naboen, som å følge tilskyndelsen om å dra til Afrika. 

Det blir også helt feil dersom oppfordringen «Stå opp, la oss gå herfra» bare dreier seg om de viktige valgene i livet. For meg er det viktig å lytte til denne typen signal hver dag. Da kan det føles veldig langt selv om det bare dreier seg om å strekke seg ut etter telefonen og ta den viktige samtalen. Det kan være lettere å reise for å undervise og tale på offisersmøter i Nederland slik vi skal i morgen. Men jeg vet at han helt sikkert kommer til å utfordre der også: «Jostein, stå opp la oss gå herfra» når jeg må bevege meg ut av komfortsonen og samtale og be med mennesker som deler oppdraget vårt. Det er en trøst at

Dagens ‘manna’ da blir:

«La oss» - Jeg er aldri alene!
------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: