torsdag 9. april 2015

Alle mine kilder

Da jeg var tenåring leste jeg om en klok og kunnskapsrik mann som ga sønnen følgende råd: «Bruk din kunnskap slik du bruker ditt lommeur. Du tar det fram når noen spør deg om tiden!»

Med andre ord: «Det er unødvendig å vise sin kunnskap bare for å vise at man er kunnskapsrik».

Jeg liker å dele kunnskap. Kunnskap begeistrer meg. Verden er spennende, og jeg lytter gjerne til mennesker som har kunnskap om emner hvor jeg er helt blank. Jeg synes det er interessant og formidler det gjerne videre. Derfor kommer jeg ofte i skade for å fortelle mer enn det som blir spurt om - jeg håper at det er begeistring for kunnskap og ikke behovet for å bli bekreftet som er drivkraften. Assosiasjon følger assosiasjon. Slik er det ofte med bloggingen også. Jeg begeistres når jeg oppdager nye ting - og det er selvfølgelig dagens vers som satte i gang de innledende tankene:
Disiplene hans sier: «Nå taler du rett fram og ikke i bilder. Nå forstår vi at du vet alt og ikke trenger at noen spør deg. Derfor tror vi at du er kommet fra Gud.»
Joh 16:29-30
Disiplenes oppdagelse og erkjennelse: «Nå forstår vi at du vet alt og ikke trenger at noen spør deg» er interessant: Jesus er så bevisst sin egen identitet at han for sin egen del ikke trenger å bekrefte identiteten ved å svare på spørsmål om den. Disiplene tar det som et bevis på at han er kommet fra Gud. Dersom det å være trygg i sin identitet er en guddommelig egenskap, er Bibelens fokus på det å ha sin identitet i Jesus en nøkkel til «det gode livet»*. Det er nok derfor det blir dans og sang når salmisten oppdager at «Alle mine kilder er i deg.» (Salme 87:7)

Dagens ‘manna’:

Alle mine kilder er i deg!
---------------------------------
*Se gårsdagens refleksjon: Vekkelse, identitet og hensikt.
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: