onsdag 8. april 2015

Vekkelse, identitet og hensikt

I et familieselskap for et par dager siden, snakket vi litt om den «religiøse temperaturen» i Norge. Er det fravær av vekkelse, eller skjer det en vekkelse som er helt annerledes enn noe vi har opplevd før – og hvor leder eventuelt den?

Den sterke globaliseringen vi er vitne til har utvilsomt ført til et sterkt fokus på, og jakt etter, identitet: Hvem er jeg midt i alt dette? 

Til og med underholdningsindustrien har forstått at dette selger, og vi har fått en rekke programmer der kjendiser eller deltakere i reality-show får avslørt hvor og hvem de kommer fra. Det er spennende også for oss som står utenfor og titter inn. Så «ja» det er definitivt en identitetsvekkelse, men vil det også føre til en jakt etter den eksistensielle identiteten? Det gjenstår å se, men jeg tror at enhver leting etter identitet vil inkludere det religiøse aspektet. I så fall er det dører som åpner seg for evangeliet. For fører ikke en bevisst identitet også til en sterkere bevissthet om hensikt?

Jesus er tydelig på det:

«Jeg er utgått fra Far og er kommet til verden. Jeg forlater verden igjen og går til Far.»
Joh 16:27
Dette er en kort oppsummering av Jesu liv. Dersom alle troende har en tydelig identitet i Kristus, vil det medføre en tydelig bevissthet om hensikt. Vi vet hvor vi kommer fra, vi vet hvor vi skal og vi kjenner oppdraget som rammes inn av identitet og hensikt. Kanskje vekkelsen har trange kår fordi vår religiøsitet har lagt for mange ting inn i rammen slik at den blir for trang? Jeg tror det holder med identitet og hensikt, så vil Den hellige ånd sørge for resten.

Dagens ‘manna’:

Jeg vet hvor jeg kommer fra og hvor jeg skal
---------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: