torsdag 14. mai 2015

Et "samlingssted"

I dag blir Frelsesarmeen i Stavanger et "samlingssted" for en stor Jesus-feiring sammen med gjester fra Kenya og hele divisjonen. Jeg håper alle finner veien og vet hvor de skal. Jeg gleder meg!
 

Til sommeren skal vi på det private plan ha stevne på Brødsjø for min gren av familien. Det gleder jeg meg også til. Med unntak av de siste tilskudd til familien, kjenner alle stedet og vet hvor det er. Jeg vet at mange har gode følelser med tanke på at det er der vi skal samles.

Et samlingssted bringer gjerne fram minner, og spesielt for oss som bruker det ofte, strømmer minnene på når jeg tenker på det. Dersom det var viktig for oss å samles i skjul, ville det vært nødvendig å velge et annet sted å samles. Jeg tror at det er akkurat en slik problemstilling det er viktig for Johannes å formidle når han gir oss følgende informasjon:

Judas, han som forrådte ham, kjente også til stedet, for Jesus og disiplene hadde ofte kommet sammen der.
Joh 18:2
Igjen er det Jesu villighet til å fullføre oppdraget som skinner igjennom. Dersom han ikke hadde ønsket å gjøre Guds vilje, hadde han valgt et annet sted. Han visste hva han gjorde da han gikk over Kedron og inn i hagen til det stedet hvor de ofte kom sammen. Han visste at det var der Judas ville føre dem som ville ta ham til fange. Det er veldig viktig for Johannes å formidle at Jesus hele tiden hadde mulighet til å trekke seg. Han var herre over sin skjebne og han valgte å la det skje.

Dagens ‘manna’:

Jesus døde for meg fordi han ville dø for meg!
----------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: