mandag 11. januar 2016

Oppmuntring er viktig!


Jeg har noen kolleger i både i Frelsesarmeen og andre menigheter som har oppmuntringens gave. Det hadde vært morsomt å skrive ei liste over dem, men jeg tror faktisk at lista hadde blitt ganske lang. Johannes hadde absolutt den gaven. I det siste har jeg lest om både antikrister og farer, men så kommer et vers som innleder «Men dere…». Når jeg leser en slik start etter noen vanskelige vers, vet jeg at det kommer en oppmuntring:
Men dere, mine barn, er av Gud og har seiret over dem. For han som er i dere, er større enn han som er i verden.
1 Joh 4:4
Da er det godt å vite hva jeg er «av». Det også har Johannes skrevet om i brevet (1). Jeg er altså «av» ham som har seiret. På Gardermoen i går, overhørte Magna og jeg en åndelig samtale mellom tre menn som satt rett bak oss og ventet på samme fly. Etter en stund hadde de en bønnestund, og selv om jeg ikke hørte hva de ba om, kunne jeg være med. Etter bønnen gikk jeg og pratet med dem. De var på vei til et prosjekt i Kirgisistan og så fikk vi dele litt av «livet» - det livet som aldri kan dø fordi Jesus har seiret over alt det som bryter ned og ødelegger. Han som er i oss, er større enn han som er i verden. Du verden for en oppmuntring!

Dagens ‘manna’:
Hvem kan jeg oppmuntre i dag?
-------------------------
(1) Se "Hva kommer jeg av?"
Denne refleksjonen er en del av  ‘1 Johannes dykket’

1 kommentar:

Ole Petter Erlandsen sa...

Jo, idag kan jeg oppmuntre Jostein. Takk for det eksemplet du har vært i å ta Jesus på alvor og gjøre noe for de minste. Takk for din trofasthet og ditt varme hjerte. Du hadde fortjent bedre enn å bli rammet av blind terror, men Gud er med deg og vil åpne nye dører for deg. mvh Ole Petter, Oslo Vineyard